Пътуване в Италия

Условия при пристигане в Италия

Новината, която вече не е новина защото беше разпространена от български медии, но излезе официално на страницата на Министерството на Външните работи на Италия: премахва се карантината за пристигащите от ЕС, Израел и Великобритания.
Трябва да бъде представен PCR или антигенен тест ( в очакване на зеления европейски сертификат), направени 48 часа преди пристигане. Тестът е задължителен и за деца над 2 години.
От 24.05 пътуващите за Италия, освен отрицателен PCR или антигенен тест, трябва да се регистрират задължително на този сайт преди пристигането си в Италия. Това замества досегашната декларация. Има инструкции и на английски.
Допълнителна информация
-вечерен час
до 7 юни 23 часа
от 7 юни 24 часа
от 21 юни отпада
-търг. центрове отварят и през уикенда от 22 май
-ресторанти за сега са отворени само за консумация навън, no от 1 юни ще са отворени за консумация и на открито.
- За сега е задължително носенето на маски на открито и закрито.
-музеите са отворени, но за уикендите задължителна резервация.През седмицата е свободно. Почти всеки има ограничения за бройката, средно около 10-15 човека, но всеки музей е с различни правила.
-Ватикански музеи, задължителна резервация винаги, без обаче заплащането на таксата от 4 евро. Тоест цената е намалена на 17 евро, вместо 21.-
Много хубава новина е, че освен обичайните полети на Райън еър от София до Рим Чампино, от месец юли и Wizz air ще лети от София до Рим Фиумичино, четири пъти седмично....
Да приготвяме куфарите, за да се насладим на Вечния град, спокоен, чист, вълнуващ и магнетичен.
27/05/2021